Beauty

Sådan plejer og passer du på dine naturlige øjenvipper

naturligevipper

Lange, naturlige øjenvipper er noget, de fleste af os drømmer om at vågne op til. Lange øjenvipper fremhæver nemlig øjnene, så de synes større. Udover at lange øjenvipper ser vildt godt ud, så har de selvfølgelig også en særlig funktion – de beskytter nemlig dine øjne fra snavs. Der er derfor god grund til at passe og pleje vipperne, da de ikke kun er til for skønhedens skyld.  

Især vejr, makeup og produkter kan skade dine naturlige vipper. Der er heldigvis gode råd at hente, hvis du drømmer om at få længere, sundere og fyldigere vipper. Læs med her, hvor vi har samlet et par nemme tips til, hvordan du plejer og passer på dine naturlige vipper derhjemme. 

1. Undgå vandfast mascara

Selvom en vandfast mascara kan gøre underværker på en regnfuld sommerdag, så er den langt fra sund for dine naturlige vipper. Generelt har dine vipper det nemmere ved at falde af og knække, når du bruger for meget makeup. Noget der især slider og skader øjenvipperne og hårsækkene er makeup af dårlig kvalitet og vandfast mascara. For vandfast mascara er nemlig udviklet til ikke at komme af, hvilket kan føre til, at dine vipper nemmere knækker og falder af, når du fjerner mascaraen. Makeup af dårlig kvalitet indeholder typisk stoffer såsom alkohol, som udtørrer dine vipper. 

Det er derfor en god idé at skippe den vandfaste mascara på dage, hvor det ikke er yderst nødvendigt og derimod bruge en langtidsholdbar mascara.

2.  Vælg en mascara med nærende ingredienser

Oplever du et overdrevet tab af vipper eller korte vipper, kan det skyldes, at dine vipper ikke får den rette pleje og fugt. Det er derfor en god idé at skifte din daglige mascara eller vandfaste mascara ud med en mascara, der indeholder plejende og nærende ingredienser, så du aktivt går ind og styrker vipperne og dermed undgår, at vipperne udtørrer, knækker eller falder af. For når du har sunde vipper, er de bedre rustede mod makeup og vejr - plus de vil se vildt smukke ud!

Der findes mange aktive stoffer og vitaminer, som går ind og påvirker vippernes vækst og styrke, så de vokser hurtigere og tykkere. Du kan endda opleve, at der vokser flere vipper ud, som giver et mere fyldigt og voluminøst vippelook - derfor bør du altid tage et kig på ingredienslisten, når du køber en plejende mascara eller en vippeserum! 

Vores Supreme Lash Mascara er beriget med seks nøgleingredienser og aktive peptider, der tilsammen reducerer chancen for tab af vipper og øger væksten af sunde vipper. Mascaraen indeholder aktive peptider såsom Biotinoyl tripeptide-1, som er et stof, der effektivt går ind og fremmer vippernes vækst. Biotinoyl tripeptide-1 går ind og stimulerer vippernes vækst, så der både vokser flere vipper ud samtidig med, at vipperne vil vokse markant hurtigere. 

Vitaminer er også videnskabeligt bevist til at have en styrkende og plejende effekt på vippestråene. Supreme Lash Mascara er derfor beriget med nærende vitaminer og naturlige antioxidanter såsom Biotin, Silica, E-vitamin og Kaktus olie, som går ind og plejer, styrker og reparerer vipperne.

Mascaraen fungerer derfor som et vippeserum, der holder vippestråene og hårfollikerne sunde og stærke - så den er perfekt til at skabe et langsigtet resultat og en øjeblikkelig styling. Du kan læse mere om Supreme Lash Mascara og dens plejende ingredienser her.

3. Fjern makeup hver dag

Hvis du ønsker at gro lange og voluminøse vipper, er noget af det nemmeste og vigtigste, du kan gøre, at fjerne din makeup og rense dit ansigt, før du går i seng hver aften. Vipperne har det godt af at blive renset, ligesom dit hår og din hud. Om natten regenererer og reparerer huden og hårene sig selv - derfor bør du fjerne makeup og snavs, så huden og vipperne kan ånde. Brug kun makeupfjernere, der er specielt anbefalet til øjne, frem for en almindelig ansigtsrens eller vådservietter.

En af de største fejl, som mange begår, er at være ekstrem aggressiv, når mascaraen skal af. Overdrevet og aggressiv gnidning på øjnene skader nemlig både vipperne og hårsækkene, som fører til tab af vipper. Det er derfor ikke kun vigtigt, at du fjerner øjenmakeuppen med de rigtige produkter, men også at du fjerner makeuppen på den rigtige måde.

Når du fjerner øjenmakeuppen, skal du derfor være forsigtig og tålmodig, når du gnider makeuppen af. Et godt tip er, at putte makeupfjerner på en vatrunddel og presse den ind mod øjet i ca. 10-15 sekunder. Efter de 15 sekunder vil øjenmakeuppen løsne sig fra vipperne, så makeuppen er nemmere at fjerne - så du undgår at gnide og slide for meget på vipperne.

Bonus tip: Invester i natbriller! Når du sover, kan du slide dine vipper op ad puden. Det er derfor en fordel at beskytte vipperne om natten med natbriller.

4. Undgå vippelim af dårlig kvalitet

Det er ikke selve de falske øjenvipper, som skader dine naturlige vipper. Det er derimod vippelimen, du bruger til påsætningen. Kvaliteten af ​​din vippelim har derfor en betydning, da en lim af dårlig kvalitet udtørrer huden omkring øjnene, der giver vipperne en skadet base at vokse på.

Bruger du derfor vores falske øjenvipper, anbefaler vi, at du bruger vores vippelim, som er specielt udviklet til at være skånsom mod dine falske såvel som naturlige vipper – desuden er limen langtidsholdbar og nem at fjerne efter brug, hvorfor du bør undgå at bruge en anden vippelim.

5. Brug vippeserum

De dage du vælger at bruge mascara eller falske øjenvipper, bør du især om aftenen pleje dine vipper, efter du har fjernet makeuppen. Når du bruger makeup, har dine vipper og huden omkring øjnene brug for ekstra pleje, da makeuppen slider på vipperne og gør dem tørre – og derfor nemmere ved at knække. Selvom du bruger makeup til dagligt eller ej, så er det dog altid godt at pleje vipperne med et vippeserum. 

Efter du har fjernet din makeup, bør du derfor påføre et vippeserum og en øjencreme, som kan tilføre en masse fugt og pleje vipperne og huden natten over. Vippeserummer indeholder forskellige stoffer og ingredienser, da nogle indeholder vitaminer, mens andre indeholder både vitaminer og aktive vækststoffer såsom peptider. Når du vælger dit serum, bør du derfor kigge på ingredienslisten, så du vælger en, som passer dig bedst. Som tommelfingerregel vil vitaminer have en plejende og styrkende effekt på vipperne, hvorimod aktive vækststoffer vil fremme selve vippevæksten og give fyldigere vipper. 

Brug derfor et vippeserum dagligt, da det både vil gøre dig og dine vipper glade! Hvis ikke du bruger Supreme Lash Mascara, inden du påfører falske vipper, kan du endda påføre serummet, mens du bruger falske vipper, for at give dine naturlige vipper ekstra pleje. 

Bonus tip: Ligesom du børster håret, er det også en god idé at bruge en vippekam hver dag. En vippekam vil fjerne snavs og rede vipperne, så du hjælper vipperne med at vokse i den rigtige groretning. 

Læs næste

Sådan får du dine press-on negle til at holde længere
Holdbart sommer-look: Sådan får du din makeup til at holde i varmen