Beauty

Vippe cyklus

Kend din vippe cyklus

I sidste blogindlæg, Lash extensions vs Extended Lash, nævnte jeg at din vippecyklus også kan have betydning for hvor godt og hvor længe dine lash extension holder. Jeg vil i dette blogindlæg derfor gå i dybden med hvad en vippe cyklus er og hvilken betydning det har for dit vippelook.  

Vippe cyklusen er den primære grund til at du skal have opfyldt dine lash extensions en eller flere gange om måneden – og derfor det kan blive en dyr omgang, særligt hvis du er en af dem som har en kortere cyklus end andre. Det er derfor en god ide at være bevidst om sin cyklus, særligt inden man vælger at få lavet sine øjenvipper.

Hvad er en vippe cyklus?    

Ligesom vi taber hår på hovedet, taber vi også vores øjenvipper. Alt hår, inklusiv øjenvipper, går igennem tre faser på forskellige tidspunkter, og derfor taber vi ikke alt vores hår på en gang, men løbende.

De tre faser i cyklussen er:

  1. Anagen: Vækstfasen
  2. Catagen: Overgangsfasen
  3. Telogen: Hvilefasen

Vækstfasen

Håret er her i sin aktive vækstfase, og det er specielt i denne fase hvor et vippeserum kan påvirke håret ved at gå ind og styrke dannelsen af hårene.

Hårcellerne i roden deler sig hurtigt, og herved dannes et nyt hår. Vækstfasen er for øjenvipper og øjenbryn meget kort i forhold til hovedbundhår, og vare typisk 30-45 dage. Vi mister derfor cirka 3-5 vippehår om dagen pr. øje, hvorefter en nye vippe vil gro ud. 80-90% af ens vippehår vil konstant befinde sig i denne fase.

Overgangsfasen

I denne fase stopper hårets vækst, og håret begynder at løsrive sig fra roden for at kunne gro ud og erstatte den gamle vippe. Når håret er vokset ud, har håret ikke længere kontakt til roden og kan derfor ikke vokse mere. Fasen varer typisk 2-4 uger.

Hvilefasen

Her vokser en nye øjenvippe frem, som skubber håret ud, hvis det ikke allerede er faldet ud. Når den gamle vippe falder ud og erstattes af en nye vippe, begynder hele cyklussen forfra igen. Fasen vare omkring 6-8 uger.

Hvor mange øjenvipper taber man på en dag?

Den samlede levetid for øjenvippehår og øjenbrynhår er typisk på 2-3 måneder, og det er derfor helt naturligt at man løbende taber nogle af sine hår.

Vippens livscyklus kan variere fra person til person, men cyklussen varer typisk i tre uger og de fleste vil derfor tabe cirka 3-5 øjenvipper om dagen per øje.

Hvor mange vipper har man i alt?

Antallet varierer fra person til person, men på det øvre øjenlåg sidder der mellem 150 og 250 vipper i fire rækker. Det nedre øjenlåg har færre og omkring 50-150 vipper. Du skal altså ikke være bange for at du pludselig ingen vipper har tilbage, selvom du taber et par vipper om dagen.

Og nu tænker du måske, jamen hvorfor skal jeg vide noget om hårets cyklus?

Når du næste gang synes at dine vipper ser lidt sparsomme ud, kan du i stedet slå koldt vandt i blodet og vide at det blot skyldes din egen naturlige vippe cyklus. Hvis du ønsker at forbedre udseendet af dine naturlige vipper, kan det være en god ide at bruge et vippeserum i vækstfasen eller blot mascara med plejende ingredienser til hverdag, så som vores Supreme Lash Mascara. På den måde er du sikker på at du får så lange og flotte vipper som muligt.

Er du derimod typen som ikke gider bøvle med, at huske at bruge vippeserum eller produkter med plejende ingredienser hver eneste dag, kan du i stedet bruge vores vippekollektion Extended Lash, som giver dig nemme og smukke vipper á la lash extension og som samtidig er skånsomme overfor dine naturlige vipper som muligt.

Læs næste

Lash extensions vs extended lash
Tips & tricks - Sådan får du Extended Lashes til at holde bedst. Vedligeholdese af DIY-vipper. DUFFBEAUTY