Makeup tips

5 essentielle makeup tips du bør kende

5 essentielle makeup tips du bør kende

Om du er beauty entusiast eller nybegynder, skal du ikke snydes for at lære et par ekstra makeup tips, som helt sikkert vil gøre underværker i din makeup-rutine. Og eftersom vi er ellevilde med ”sharing is caring” princippet, har vi samlet 5 simple tips, som vi gerne vil dele med jer! Så slå ørene ud og skriv disse tips bag øret. Læs med og få 5 simple tips til at lægge en flot makeup!

1. Forbered din hud inden makeup

Rigtig mange glemmer de mest basale trin, som skal gøre huden klar, inden man lægger makeup. For at bevare en sund og smuk hud er en god hudplejerutine essentiel, da du ved at rense huden opnår en sund hud med en flot glød - og mere holdbar makeup! Jo flottere og renere din hud er til at begynde med, desto bedre vil din makeup ende ud med at se ud. Sæt derfor tid af til at rense din hud, påføre en god ansigtscreme og primer, inden du lægger din makeup.

Bonustip: Du får det bedste resultat ud af dine fugtgivende plejeprodukter, hvis de påføres på huden efter, du har været i bad, skyllet ansigtet eller efter en eksfoliering. Når huden er fugtig, inden du påfører pleje, kan du skabe et lille reservoir af fugt, som huden kan trække på i løbet af dagen. Undlad derfor at tørre huden fuldstændigt med håndklædet, når du har været i bad eller vasket ansigtet. Skynd dig i stedet at lægge cremen, imens huden stadig er fugtig og varm - på den måde absorberer din hud bedre fugten fra din creme!

2. Påfør foundation før concealer

Foundation og concealer er vidundermidler og for mange nogle af de mest vigtige produkter i makeup-tasken. Men hvad skal påføres først og hvorfor?

Foundation er velegnet til at skabe en jævn base eller overflade for resten af din makeup. Derfor skal du bruge din foundation før din concealer for at dække alle dine små skønhedsfejl såsom rødme, pigmentpletter eller urenheder. Foundationen skal fungere som det første lag af dækning, men hvis du derefter føler, det er nødvendigt kan din concealer komme til undsætning. Concealeren skal nemlig bruges, når der er ekstra behov for en høj dækkeevne, hvis du ønsker at dække resterende rødme, urenheder eller mørke rander under øjnene, som din foundation ikke kunne klare.

Når du påfører din concealer efter din foundation, undgår du også at lægge mere makeup end nødvendigt. Sørg for at undgå et tungt lag makeup, da du nemt kan se ”cakey” ud eller risikere, at din makeup krakelerer i løbet af dagen.

Bonustip: Du kan selv justere dækkevnen af din foundation alt afhængig af den måde, du påfører den på. Ønsker du en fin, let dækning, skal du bruge dine fingre til at lægge foundation. Ønsker du tværtimod en fuld dækning, skal du bruge en foundationbørste.

3. Prøv matte produkter for uensartet hud

De fleste pudderprodukter med shine eller glimmer, såsom blush eller solskinspudder vil fremhæve dine synlige porer, fine linjer eller urenheder. Et godt tip, hvis du bøvler med en uensartet eller uren hud er derfor at bruge en blush, som er mat eller har en cremet tekstur, der vil give din hud en fejlfri finish.

Og vi har især én ting på hjerte! For blush er virkelig et undervurderet makeup-produkt. Vil du lyse hverdagen lidt op, eller har du ramt snooze-knappen lidt for mange gange, så kan blush hurtig give en smuk friskhed til dit ansigt. Påfør lidt af din yndlings blush på dine æblekinder og lidt op mod tændingen, det giver dit ansigt et dejligt løft og dit look et friskere og varmere finish.

4. Eksfolier dine læber før læbestift

Du kender sikkert den irriterende følelse af at have lagt en flot læbestift på, og den så bare ikke sidder glat eller knivskarp? Er dine læbe tørre og sprukne, så er det vigtigt, at du plejer, blødgør og beskytter dine læber. En rigtig god måde at gøre det på er ved at bruge en blid lip scrub, der giver en nænsom eksfoliering og fjerner de døde hudceller i det øverste lag. Især peelende scrubs med plejende ingredienser vil efterlade dine læber glatte, spændstige og velplejede – og klar til læbestift!

Og fordi det er nemt at eksfoliere læberne og tager kun et par minutter, så der er ingen undskyldning for ikke at få det gjort!

Sørg for kun at bruge lip scrub på dine læber maks. en gang om ugen, da du ellers kan risikere irritation og derfor gøre mere skade end godt.

5. Touch-up: Slip af med fedtet hud og skinnende T-zone

Fedtet hud, hvad enten det er i hele ansigtet eller i den klassiske t-zone, er et problem for rigtig mange. Der er dog nogle helt praktiske tricks, som du kan bringe i brug, når uheldet er ude, og dit ansigt er begyndt at lyse mere op end nødvendigt i løbet af dagen. Det næste tip lyder måske lidt underligt – men alligevel virkelig simpel og praktisk!

Du kan nemlig fjerne overskydende fedt ved at duppe en ren serviet eller et tyndt ”tissue papir” på de fedtede områder af din hud. Både blotting papers, som er velegnede til at absorbere olie fra huden, og servietter er nemlig lavet af lignende materieler. Derfor er det en god idé altid at have servietter på dig, da du nemt kan duppe dem på t-zonen for at absorbere overskydende olie, som vil efterlade din hud mere mat og ensartet. Servietterne vil absorbere glansen, men holde makeuppen på plads!

Dette simple tip er bestemt værd at afprøve. Sørg dog for at have dine servietter i emballagen beskyttet fra snavs, bakterier og andet skidt i din taske. De skal være så hygiejniske som muligt!

 

Læs næste

Sådan laver du en holdbar strand-makeup
nytaar