Makeup

FARVETEORI: Den perfekte makeup til din øjenfarve

med farveteori kan du finde den perfekte makeup til din øjenfarve

Leder du efter det helt rigtige look, der får dine øjne til at skinne stærkt igennem? Vi har et par fantastiske tips til dig. Du kan nemlig finde den perfekte makeup til din øjenfarve, ved at bruge farveteori. Hvad end du har blå, grønne eller brune øjne, er der masser af skønne farver der kan give dine øjne et ekstra pift.


Teorien bag komplementærfarver

I teorien er komplementærfarver modsætninger til hinanden, hvilket intensiverer kontrasten. Dette betyder at man ved at matche dem kan få sin øjenfarve til at se stærkere ud. Foruden den direkte komplementære kan man også benytte en split-komplementær. Denne læner sig op af din egen farve men har alligevel kontrasterende elementer som varme og dybde.

Ved denne lille guide kan du finde tips til den helt perfekte makeup til din øjenfarve.

 

Blå øjne

Blå øjne står fantastisk frem i lækre brændte toner og dybe lilla nuancer. Den kolde blå skærer skarpt igennem de varme toner, og giver øjet endnu mere intensitet. Farverne behøver ikke at dominerer hele looket, selv undertonede detaljer gør en stor forskel. For en undertonet varme er en brun mascara et stort hit. Supreme Lash Mascara i 02 Brown giver en smuk dybde til blå øjne, i dit hverdagslook.

Burnt and Peachy


Orange og Peachy er komplementærfarver til blå. Et godt eksempel på et Peachy look er dette fra
@goldenbarbie. De skønne toner dominerer ikke ansigtet, men giver en lækker varme der får de blå toner til at skinne.
Til en farve som dette kan man sagtens bringe yderligere intensitet med en lækker brun liner. Vores Master Stamp & Stroke Eyeliner i Dark Chocolate er et perfekt match. 

Purple Plum 

Plum er en varm dyb lilla der virkeligt sætter intensiteten i højsædet. Det er en split-komplementærfarve til blå, så den ligger op ad den blå farve men varmen kontrasterer den. Selvom en mørk øjenskygge kan virke intimiderende, kan den sagtens være let og elegant. Looket her af er super powerfuldt, men den lilla farve kan også bruges til et simplere look i form af en smudged liner.Grønne øjne

Grønne øjne er en fantastisk varm og skøn tone. Leder du efter den perfekte makeup til grønne øjne er det klart at der skal spilles på toner der trækker dem frem. Sort mascara er altid godt, men lige præcis til grønne øjne, kan brun mascara noget helt specielt.

All things Red

Den direkte komplementære farve til grøn er rød, derfor kan du altså virkeligt favne bold red lips til dine grønne øjne. Desuden er de mere rolige mauve-toner suveræne omkring øjnene. Dette look kombinerer begge og de grønne øjne stråler jo!

Golden Godess 

Gyldne brune farver er vidunderlig til grønne øjne. De gyldne toner er split-komplementær til grøn, og giver dine grønne øjne en vild shine. Varmen kommer virkeligt i fokus som lyset fra golden hour. Denne kombination er en sikker vinder til alle intensiteter. Guld og gyldne toner kan bruges til enhver lejlighed, og er selv nemme at inkorporere i simpelt hverdagslook.Mørkebrune øjne

Mørkebrune øjne er så alsidige at alle farver matcher disse øjne. Deres intense dybde kan virkeligt bære alle farver. Ønsker du dog ekstra fokus om dine skønne varme øjne er kolde toner en fantastisk kontrast. Mit favorit-match til brune øjne er blå og lilla toner, men helt specielt en turkis eller blå-grøn tone.

Soft Lilac

En violette tone er simpelthen det smukkeste touch til mørkebrune øjne. Her kan jeg virkeligt anbefale en lys lilla shimmer til et let look, eller en intens grafisk liner.
En pastel lilla glimmer giver det mest vidunderlige angelic look. Hver eneste gang jeg ser det matchet med et par brune øjne tager jeg mig selv i at blive helt fanget - ja, jeg bliver fuldstændigt hypnotiseret.

Deep Sea

Billedet taler for sig selv! Se lige den vanvittige kombination. Den smule varme de blå-grønne toner fanger i de mørke øjne er fantastisk.
Det er helt klart et look der er lidt mere “daring”, men GUD hvor er det bare en vinder. Hvis du har mod på et look der har lidt mere intensitet, så er dette altså det vildeste valg. 


 

Hazel/lysebrune øjne

Hazel eyes, eller lysebrune øjne, er pakket med gyldne toner! Vil du have fremhævet disse varme brændende øjne, er kolde toner et skønt match. Komplimentærfarven til gul/orange toner er blå, MEN split-komplementærfarverne grøn og lilla, kan altså noget helt specielt. Derfor er disse en fantastisk makeup til lysebrune øjne.

Green Dream  

De Gyldne toner i lysebrune øjne skinner jo stort set i sig selv. Enhver med denne øjenfarve er absurd heldig. Match dem med grønne detaljer og du har en vinder. Dette look slår mig helt ud! Den grønne farve tvinger guldet frem i dine øjne - and I am here for it! Er jeg lidt misundelig? ja…
Et look som dette kan sagtens tones ned. Ønsker du denne farve til hverdag, er en smudged liner et super bud. Brug en grøn øjenskygge langs din øvre lash line og forlæng som eyeliner. Top den med en brun mascara. Et perfekt simpelt hverdagslook til Lysebrune øjne.

Purple Haze

Looks som dette kræver lidt ekstra confidence, men dear god, hvor kan alle med lysebrune øjne bare bære det! Varmen og letheden i denne skønne farvekombination er altså virkeligt noget der skinner igennem. Jeg brænder for dette match. Det er så bold og jeg er helt forelsket.


 

Grå øjne

Grå øjne er lyse og icy, og det er altså super nemt at matche den med en farve der for dem til at glitre. Grå er i realiteten fordi pigmentet i øjet er svagt, så her kan skarpe farver få god plads til at skabe dimension. 

Blå og grå øjne ligger sig meget tæt, men når det kommer til at matche sin makeup, er der nogle få forskelligheder der giver stor effekt. Til blå øjne er brun mascara helt fantastisk, til grå øjne anbefaler vi dog altid en sort mascara. Den sorte mascara giver øjet en skarp ramme, til den lyse skinnende farve.

Royal blue 

Royal blue er et guddommeligt match til de isnende grå øjne. Den mørke dybe blå løfter de lyse øjne, og giver en vild illusion af dimension. 

RoseGold 

Grå øjne skinner altid -  så lucky you! Men vil du give dem et ekstra pift giver rosegold en skøn kombination. De lyse varme rosenguld toner tynger ikke øjet, men komplimenterer grå øjne med en nedtonet varme. Et look som dette er super nemt til et hverdagslook. 
Ofte stillede spørgsmål 

Har farver betydning for at få øjne til at skinne?

Helt sikkert! Det er faktisk videnskabeligt bevist at ved at man matcher farver med deres komplementære farve, intensiveres det for øjet. Det betyder at din øjenfarve kan synes stærkere og mere intense ved at parre dem op med en øjenskygge der står i kontrast til dem.

Skal jeg kun bruge komplementærfarver?

Nej, makeup har ingen regler! Selvom teorien bag komplementærfarver giver dine øjne et ekstra pift, bør det aldrig begrænse din kreativitet. Make-up er en kunstform hvor du kan udfolde dig kreativt. Komplementærfarve er blot vejledende til at fremhæve din naturlige skønne øjne.

Har øjenform også betydning for et godt farvevalg af øjenskygge?

Når det kommer til øjenform har det mere betydning hvor farver placeres. Med mørke og lyse farver kan man nemlig forme øjet. Lige som vi kender det fra contouring.

Læs næste

Fugt og pleje er fokus for makeup trends i 2023
brun mascara er den nyeste beauty-trend, og den er kommet for at blive