Makeup tips

Guide: Sådan lægger du en naturlig og holdbar studenter-makeup

studentermakeup
Bliver du student i år? Så ser du sikkert frem til en perlerække af uforglemmelige oplevelser. Dagen du får hue på, dimissionsfesten og studenterkørsel – dage, som du helt sikkert gerne vil se ekstra godt ud på. Læs med her og få en nem guide til et friskt og naturligt studenter-look, som passer perfekt til alle de store anledninger.

Det første du skal være opmærksom på, når du lægger makeuppen, er naturligvis, at den skal kunne holde hele dagen (og aftenen). Det er nogle lange, og for mange følsomme og sjove, dage, hvor makeuppen skal kunne tåle sved, glædestårer og en blæsende vogntur. Vi har samlet de bedste tips til dig i én guide, kig med her.

1. Holdbar og fejlfri hud

Ønsker du en naturlig og holdbar makeup, er det vigtigt at have en velfugtet base. Sørg altid for at forberede din hud, da en god hudplejerutine gør din hud sundere og stærkere. En velplejet og fugtet hud er nemlig grundlaget for, at resten af din makeup lægger sig smukt – så du derved undgår et ”cakey” look eller, at din makeup krakelerer på en af de mest uforglemmelige dage.

For at sikrer dig, at din foundation ikke glider eller forsvinder i løbet af dagen, skal du starte med at bruge en foundation-primer i hele ansigtet. Denne primer fra Nilens Jord Luminizing Primer 253 kan varmt anbefales. Primeren lægger sig som et fint, blødt lag, der udglatter og giver ekstra glød til huden.

Påfør derefter en foundation, som passer til din hudtype og hudtone, for at skabe en naturlig, ensartet base og et holdbart resultat. Udover din hudtone er det godt at have din hudtype i mente, når du vælger din foundation. Har du tør hud, er det en god idé at bruge en foundation, som fugter i løbet af dagen, så du undgår, at din foundation sætter sig i flager på huden. Har du derimod fedtet hud, så gå efter en oliefri foundation, som holder din hud fin og mat. Brug en concealer til at dække eventuelle urenheder og rander under øjnene for en fejlfri finish.

Hvis du har en tendens til at fedte i t-zonen i løbet af dagen, eller blot ønsker at sætte din foundation, kan du bruge en smule pudder.

2. En varm og frisk kulør

Man kan nemt komme til at se træt og grå ud efter nogle lange dage med eksamensoplæsning. Du kan derfor nå rigtig langt med en bronzer og blush, der kan pifte din makeup lidt op og give et friskt udtryk.

For at få lidt liv og varme tilbage i ansigtet, kan du påføre din bronzer ved tindingerne, langs hårgrænsen i panden, næseryggen og øverst på æblekinderne – som vil bidrage til en let konturering og skabe et glødende look.

Påfør derefter et par lette strøg af en sart, lyserød eller peach-farvet blush. Læg blushen direkte på æblekinderne i en opadgående bevægelse og lidt over dine øjenlåg, som vil opfriske din hudtone og give en fornemmelse af sunde, vindfriske kinder. Går du og mangler en smuk blush, så er denne Innerglow Cheek Powder 05 Solar Haze fra SHISEIDO super fin. Det er en silkeblød blush med et satin-pudder finish, der giver et forfriskende look.

3. Bløde øjne  

Vandfaste produkter er must-haves i studenterugen! Det gælder især øjnene, som skal kunne klare lidt af hvert.

For at få dine øjne til at synes større, skal du starte med at bruge en øjenvippebukker. Vores vippebukker er designet til at fange selv de yderste vipper og efterlader et smukt og dramatisk buk – som holder hele dagen! Smukke vipper taler for sig selv, og du vil bestemt se langt friskere ud til studenterugen med et par bukkede vipper.

Jordfarver er selvskrevne favoritter til et naturligt look, da sorte nuancer ofte kan skabe et mere dramatisk udtryk. Det er derfor klart at foretrække de brunlige nuancer, hvis du går efter et naturligt og sart studenter-look. Vores Master Stamp & Stroke Eyeliner er perfekt til dette look, da den både er nem at bruge og vandfast. Brug eyelineren i størrelsen 8 mm. i brun for at tegne to ensartede vinger på begge øjne, der giver et glamourøst men subtilt udtryk.

For at fuldende det bløde look skal du påføre Supreme Lash Mascara. Mascaraen er langtidsholdbar og giver en superfin, naturlig volumen. Kombinationen af den brune eyeliner og mascara vil skabe en smuk, elegant og sofistikeret makeup – perfekt til studentertiderne!

Hvis du gerne vil ordne dine bryn, er det en god idé at bruge en farvet bryngel. En bryngel vil holde dine bryn på plads og give let farve og fylde.

4. Sommerlige læber

Eftersom din makeup er forholdsvis naturlig, er der fri leg, når det kommer til farven på dine læber. Et af sommerens største makeup-trends er lyse koralfarver på læberne, som tilføjer det perfekte sommerlige præg til makeuppen. Du kan derfor pifte looket lidt op med et par farverige, friske læber.

Denne koralle læbestift fra Mac er perfekt til formålet. Læbestiften har en mat finish og giver en masse intensitet og struktur til dine læber. Desuden sikrer den, at dine læber vil holde til både champagne og god mad, da farven holder længe uden at krakelere eller tørre ind!

Og så har du opskriften på en smuk og naturlig studenter-makeup, som kan bæres under alle de uforglemmelige dage i studenterugen. Et stort tillykke - held og lykke fra DUFF teamet!

Vil du føle dig inspireret af sommerens største makeup-trends, så klik her.

Læs næste

sommermakeuptrends
brows