Makeup tips

Sådan laver du en holdbar strand-makeup

Sådan laver du en holdbar strand-makeup


Vi ved, hvor svært det kan være at lægge den helt rigtige strand-makeup, som holder hele dagen, modstår sved og kan holde til en tur i vandet.

Hvis du leder efter en holdbar sommer makeup-rutine, som du kan lægge inden, du skal på stranden, eller når du er på ferie – så er du kommet til det helt rigtige sted! Læs med her og få guiden til, hvordan du opnår en optimal og ”sweatproof” strand-makeup.

Glem aldrig solcremen

Det allerførste skridt til at opnå en lækker sommer-makeup er solcreme. Start altid din makeup-rutine med en ansigtscreme med SPF eller en solcreme beregnet til ansigtet, inden du lægger din makeup. Påfør et godt lag solcreme, og lad det tørre godt ind i huden i mindst 15 minutter. Cremen skal tørre for at opnå den fulde effektivitet, så enhver makeup, som du lægger ovenpå, ikke udtværer, sætter sig i de fine linjer på huden eller svedes væk i løbet af dagen.

Gå efter en solcreme eller ansigtscreme, som er let og ikke fedter hurtigt. Så undgår du at dit ansigt skinner mere end nødvendigt på strandet. Husk på at solcreme er godt for din hud, og du kan sagtens opnå en lækker kulør, selvom du beskytter dig mod solens stråler.

Undgå foundation med fuld dækning

I fugtigt, varmt vejr vil enhver makeup, der er cremet, tung eller fedtet, såsom foundation eller concealer, glide af og fedte lige så snart du bevæger dig ud i den bagende sommervarme.

Et godt tip er, hvis du alligevel ønsker en ensartet hudtone, at gå efter en let BB eller CC creme med SPF for en let og ensartet dækning. En BB eller CC creme vil give en let dækkeevne ved at skjule dine små skønhedsfejl og skabe et lækkert, naturligt look. Ellers kan du også prøve at blande lidt af din yndlings foundation med din solcreme og påføre den sådan.

Men husk på at enhver makeup du lægger skal være let og frisk om sommeren – så du kan lade din indre ”beach babe” skinne igennem!

Tyvstart med solkysset hud

Ønsker du at tyvstarte lidt på din kulør, kan du snyde dig til en solkysset hud med en bronzer. Et godt tip er at vælge en bronzer, som er i samme hudtone som din naturlige hud, når du får lidt farve om sommeren. En god bronzer vil bringe lidt liv, glød og varme til dit ansigt uden, du behøver at tanne i timevis! Undgå makeup og især bronzer med glimmer, da det ikke vil se naturligt ud i den skarpe sol.

Hvis du ønsker at opnå et solkysset look, skal du lægge din bronzer på dit ansigts naturlige højdepunkter, altså der hvor solen naturligt rammer. Påfør derfor bronzeren på dine kindben, næstetippen, hagen og øverst på panden. Du kan med fordel fuldende dit strand look med en smule lyserød eller ferskenfarvet blush på kinderne, som vil give et forfriskende, sundt udtryk.

Bronzer er det perfekte valg at inkludere i din sommer makeup-rutine for at undgå solskader – men stadig at opnå det dejlige, solkyssede udtryk!

Vandfaste produkter, der holder til en tur i bølgen blå

Intet makeup bør komme i vejen for at tage en dukkert og have det sjovt på stranden! Vandfaste makeup produkter, som mascara og eyeliner, er uundværlige, hvis du elsker at plaske rundt i vandet, men ikke orker at bekymre dig om at din makeup er ved at glide af.

Selvom vi alle sammen ved, at vandfast mascara kan være virkelig irriterende, fordi det til tider er svært at fjerne, så er det altså stadig en ægte ”lifesaver”, når solen står højt og bølgerne kalder! For der findes ikke noget værre end udtværede panda-øjne, der løber ned ad kinderne – så få fingrene i en lækker vandfast mascara, der holder til både vand og sol – det er helt klart et ”must” her i sommeren, uanset om du er til pool-ferie, storbysløjer eller de danske strande.

Er du endnu ikke faldet pladask for en vandfast mascara, så kan vi varmt anbefale DUFFs Supreme Lash Mascara, som helt sikkert vil gøre underværker i din sommer makeup-rutine. Udover at mascaraen er vandfast, så er den også beriget med nærende ingredienser som Biotin og Castor Oil, som plejer, fugter og styrker dine naturlige vipper, mens du har den på! Mascara og vippeserum i ét produkt! What’s not to like?

Undgå lip gloss

Huden på læberne er meget fin og tynd og mange oplever især, at læberne bliver ekstra tørre og sprukne efter en sommerdag. Dog er lip gloss ikke det rette valg, selvom det virker fugtgivende, da klæbende og ”glossy” produkter såsom lip gloss vil glide af i løbet af få sekunder i varmen.

Vælg læbeprodukter såsom lip stain eller en matte læbestifte med SPF for at beskytte huden og samtidig at skabe et friskt, sommerligt look. Påfør lidt af læbestiften med fingrene på midten af dine læber for blot at bringe lidt farve og friskhed til dit ansigt.

Er du ikke til farve på læberne om sommeren eller bare på stranden, kan du også investere i en chapstick eller en lækker læbepomade med SPF, der virker plejende og fugtgivende.

Med disse få simple tips, opnår du en holdbar og let sommer-makeup, så du kan nyde sommeren, slikke sol og hoppe i bølgen blå!
Rigtig god sommer!

Læs næste

Snyd dig til en solkysset hud med makeup
5 essentielle makeup tips du bør kende