Snyd dig til en solkysset hud med makeup

Snyd dig til en solkysset hud med makeup

Her til sommer falder du helt sikkert over hundredvis af lækre solbrune looks, især hvis du scroller gennem din Instagram-feed. Og er du ligesom os og elsker den fine, solkyssede hud og de gyldne øjne – så har vi glæden af at fortælle dig, at det er ganske enkelt at skabe looket.

Så er du på udkig efter et varmt, solkysset makeup look, så har vi den perfekte guide til dig her. For vi ved, at det om sommeren er skønt med en dejlig brun og glødende hud, og med dette look kan du skippe de lange, svedige dage på stranden – og i stedet snyde dig til den solbrune hud. Læs med her og få guiden til, hvordan du let kan trylle en sund og naturlig sommerglød frem på huden  med makeup.

STEP 1: Styr på huden

Ønsker du en lækker, glødende hud, er det vigtigt at starte med en fugtet base. Sørg altid for at forberede din hud, da en god hudplejerutine gør din hud sundere og stærkere, hvilket bidrager til en naturlig glød indefra! En velplejet og fugtet hud er nemlig grundlaget for, at resten af din makeup lægger sig smukt – så du derved undgår et ”cakey” look eller, at din makeup krakelerer der, hvor du har tørre områder på huden.

Påfør gerne en farvet dagcreme, som har en fugtgivende og beskyttende effekt, samtidig med at den udglatter og forskønner din hud. Du kan også påføre en bronzing primer, der er rig på fugtgivende ingredienser, og som skaber en fejlfri base til din makeup. Afslut gerne din hudplejerutine med en god øjencreme til de fine linjer, hvis du føler det er nødvendigt.

STEP 2: Tryl sommergløden frem med solpudder

Solpudder er genial om sommeren, da den giver den perfekte glød og fremhæver på fineste vis sommerkuløren. Derfor er solpudder essentiel her til sommer, da du nemt kan varme ansigtet op – dog er det vigtigt, at du påfører den strategisk. Når du lægger din solpudder, skal du påføre den på de områder, hvor solen naturligt ville ramme dit ansigt på en sommerdag - ved tindingerne, langs hårgrænsen i panden, næseryggen og øverst på æblekinderne – som vil bidrage til både at konturere dit ansigt og skabe et naturligt, glødende look.

Solskinspudder med shimmer er vanvittig smukke! Ønsker du at give din hud mere liv, ekstra glød og glamour kan du med fordel bruge en solpudder med shimmer til kinderne. Dog skal du undgå shimmer, hvis du har rynker, tør hud eller urenheder, da effekten vil fremhæve ujævnhederne i din hud – her vil vi foreslå at bruge en mat solpudder i stedet.

Et andet godt tip er at bruge en stor, blød børste, der vil give en let og naturlig påføring af solpudderen – på den måde undgår du hårde og skarpe kanter!

Step 3: Varm ansigtet op med blush

En glødende hud ser altid lidt mere frisk ud med et strejf af blush. Efter du har lagt din solpudder, er det derfor vigtigt at få lidt farve tilbage i ansigtet. Brug gerne en blush-nuance, som minder om den farve dine kinder naturligt har, når du har været ude i den kolde luft eller har fået lidt sol. Læg blushen direkte på æblekinderne i en opadgående bevægelse og lidt over dine øjenlåg, som vil give en frisk, naturlig solbrændt finish.

Fuldend din solbrune hud med en gylden highlighter, som vil give en iøjnefaldende glød og skabe en illusion af shine og friskhed til huden. Brug en mindre børste til at påføre highlighteren på dine kindben, næseryg og amorbue, som er de steder, som sollyset normalt vil fange. Sørg for at blende godt for et fejlfri udtryk!

STEP 4: Skinnende CHAMPAGNE ØJNE

Find din øjenskyggepalette frem og kast dig over de gyldne champagnenuancer. Brune, gyldne  champagnefarver er prikken over i’et, når det kommer til at pifte det solbrændte look lidt op – så slå dig løs glimmerfarverne for at fremhæve sommerkuløren! Flotte nuancer af gyldenbrune øjenskygger vil give lidt intensitet til looket og fremhæve din øjne.


Start med at bruge en lys øjenskygge på hele låget. Vælg gerne en farve som komplimenterer din hudfarve – gå gerne efter en gylden glitterfarve med undertoner af champagne eller lysebrun. Ovenpå den lyse øjenskygge skal du påføre en mørkere bronze farve, som skal lægges yderst på øjenlåget og i globelinjen for at definere øjet. Det skaber dybde og giver et mere intenst look, når du bruger to forskellige øjenskygger. Husk at holde dig til de samme farvenuancer! Blend øjenskyggerne sammen med en blending børste. Afslut din øjenmakeup med mascara fra rod til spids for at opnå en fin volumen.

STEP 5: Sommer på læberne

Det femte og sidste step til at trylle sommergløden frem er at påføre en varm læbestift. Undgå lipgloss da det glansforstærkende, glossy finish kan tage opmærksomheden fra dine gyldne øjne og solkyssede hud! Spice i stedet looket op med en fugtgivende læbestift med en subtil glans i toner af nude eller raspberry for at supplere det solbrændte look. Du kan også vælge at bruge en mat læbestift til at binde looket sammen, hvis det passer dig bedre.

Og voila – så har du opskriften på at trylle sommerkuløren frem med makeup!

 

Læs næste

DUFFs innovative tilgang: Perfect Lash Adhesive Liner vinder Årets Innovation
Sådan laver du en holdbar strand-makeup