Negle

Hvilke kunstige negle er bedst?

Den ultimative guide: Hvilke kunstige negle er bedst?
Vil du også gerne have smukke negle? Negle kan fuldende et look, så hvis du er en af dem som har problemer med tynde negle, der ofte flækker og knækker, har du måske overvejet af få lavet kunstige negle.

Velplejede og pæne negle er blevet mere moderne, end det har været nogensinde før – og til at opnå dette, er kunstige negle ingen undtagelse, men hvad er kunstige negle egentlige?

Det kan være en jungle at finde rundt i alle de mange muligheder der er inde for kunstige negle. Derfor giver vi dig her, en komplet guide over de forskellige måder du kan få smukke negle på, samt gør dig klogere på de forskellige fordele og ulemper.

Gelenegle 

Lad os starte med gelenegle, som nok er den form for kunstige negle de fleste tænker på, når de overvejer at få lavet kunstige negle på en salon.

Gelenegle har været populære i mange år, og er løsningen til dig, der gerne vil have flotte negle, uanset om de skal være lange eller korte. Gelenegle laves med gele, som skal i en UV eller LED lampe for at hærde, og så kan de bygges op så du kan få præcis den længde og form du ønsker. Derudover er gelenegle mere fleksible end akryl negle, og virker derfor mere naturlige.

Gelenegle laves typisk på en salon, men kan også laves derhjemme med en del øvelse og det rette udstyr. Gelenegle kan være en dyr omgang, hvis du får dem lavet på salon eller bare er typen ønsker et nyt design hver måned. Hvis du derimod vælger at lære at lave dem derhjemme, kan der være mange penge at spare, men du skal stadig investere penge i det rette udstyr og sætte tid af til at lære at lave flotte gelenegle. 

Hvor længe holder kunstige negle?

Gelenegle er meget langtidsholdbare, og der kan gå helt op 6-8 uger før du skal have lavet dem igen, eller blot 2-3 uger før du skal have lavet en opfyldning på grund af udgroninger. 

Hvordan fjernes de kunstige negle?

Du skal være opmærksom på, at gelenegle skal files af i modsætning til blandt andet akrylnegle, hvilket kan være en smule tidskrævende og om end skadeligt for dine naturlige negle, hvis du får filet for langt ned.


Akrylnegle

Akrylnegle er den hårdeste form for kunstige negle, og er altså et godt valg til dig som ønsker meget stærke og holdbare negle.

Akrylnegle laves ved at bruge akrylvæske og akrylpulver, som blandes til en akrylmasse, der lægges på dine negle. Akrylmassen hærder når den udsættes for luft, og skal derfor ikke i lampe. Dog kan det tage massen helt op til 24 timer før den er helt hærdet, og man skal derfor være påpasselig lige når man har fået dem lavet.

Hvis du ikke synes at længden på dine egne naturlige negle er som du ønsker, kan du med akrylnegle også få lidt ekstra længde på dine negle. Derudover er det kun fantasien der sætter grænser for formen på neglen, der både kan laves som mandelformet, firkantede, runde eller ”kiste” formede.

Hvis du ønsker at lave akrylnegle derhjemme, kræver det en del øvelse og udstyr, og de fleste får derfor lavet denne type negl på en salon, hvilket hurtigt kan løbe op.

Hvor længe holder de kunstige negle?

Akrylnegle er lige så langtidsholdbare som gelenegle, og skal derfor laves på ny efter 6-8 uger eller opfyldes være 2-3 uge.

Hvordan fjernes de kunstige negle?

En af fordelene ved akrylnegle er som nævnt at man ikke skal bruge en UV eller LED lampe til at hærde massen. Hvilket betyder at akrylnegle også nemt fjernes, da de opløses af acetone og derfor ikke skal files af. Dette gør at akrylnegle er mere skånsomme for dine negle at fjerne, men det er dog ikke super sundt for dine fingre at ligge og bade i acetone.


Gellak

Gellak eller gel polish, er det nyeste skud på stammen inden for kunstige negle, og er det der minder mest om almindelig neglelak som vi kender det. Hvis du vil have smukke og naturlige negle uden at tømme din pengepung, er gellak muligvis løsningen for dig.

Gellak er en neglelak som er blandet om med gele, og giver et flot finish á la gelenegle. Dette betyder at du får det bedste fra to verdener – holdbarheden og slidstyrke fra gelenegle, og en let teknik som vi kender det fra almindelig neglelak.

Gellakken påføres som en normal neglelak og hærdes derefter i en UV eller LED lampe. Da gellak ikke kræver synderligt meget teknik, kan det laves lige så nemt derhjemme, som på en salon – hvilket gør at du kan spare dine penge og have flotte negle, på en og samme tid, så snart du har investeret i det rette udstyr.

Hvor længe holder de kunstige negle?

Hvor almindelig neglelak kan flosse eller flager af efter et par dage, kan gellak holde i op til tre uger, alt efter hvor god du er til at ’preppe’ dine negle. På grund af den specielle lak, føles ens negle stærkere og du vil opleve at dine negle ikke flækker i samme grad som ved brug af almindelig neglelak. 

Hvordan fjernes de kunstige negle?

Når du ikke længere ønsker dit nuværende design, kan du fjerne gellakken ved brug af acetone eller ved at filen det af - du vælger altså helt selv din favorit metode.

  Press-on negle

  Vil du altid være med på de nyeste trends inden for negle? Vil du spare penge? Eller har du ikke mulighed for at have neglelak på til hverdag? Så er press-on negle måske noget for dig.

  Vi kender press-on neglene fra 90’erne hvor de virkelig fik sit indpas, men i dag er press-on negle igen blevet trendy og kan måle sig med andre kunstige negle. Press-on negle er lavet af akryl i forskellige længder og former, og påsættes på dine egne naturlige negle ved brug af en neglelim. Med press-on negle kan du altså få salon lignende negle på ingen tid.

  Med press-on negle skal ikke tænke på om du får lavet det samme design på dine negle, det er allerede klaret for dig. På denne måde kan du nemt eksperimentere med forskellige design og længder – og du skal sågar heller ikke tænke på at øve dig på at lave de forskellige design i hånden, eller om salonen nu kan lave det design du ønsker.

  Til dig som ikke kan have neglelak, eller andre former for kunstige negle på, til hverdag, har press-on negle endnu en fordel. Press-on negle giver dig nemlig mulighed for at have flotte negle til særlige lejligheder, da du hurtigt og nemt kan tage dem af efterfølgende og gemme dem til næste gang du ønsker pæne negle.

  Hvor længe holder de kunstige negle?

  Alt efter hvor godt du ’prepper’ dine naturlige negle, samt hvor godt du passer på dine press-on negle, kan de holde i op til 14 dage. Jo mere neglelim du bruger, desto bedre vil de holde, og du kan altså tilpasse holdbarheden efter dit eget behov. Desuden kan du efterfølgende genbruge dine press-on negle, og du kan derfor få mange ganges brug ud af dem.

  Hvordan fjernes de kunstige negle?

  Da press-on neglene sidder på med neglelim bliver dine naturlige negle skånet mest muligt i forhold til andre kunstige negle. Når neglene skal fjernes, er alt du skal bruge derfor olie og varmt sæbevand, samt en neglefil til at ’buffe’ overskydende neglelim af.
  Se vores guide til hvordan du skånsomt fjerne dine press-on negle her.


  Du kan se hele vores udvalg af smukke og trendy press-on negle.

  Læs næste

  de flotteste negletrends i 2023
  Extended Lash Kit - Guide