Makeup tips

Guide: Sådan fremtryller du en glitrende nytårsmakeup

nytaar

4 nemme steps til at blive nytårs-klar

Snart skal vi til at vinke farvel til 2021, og hvis du gerne vil hoppe ind i det nye år på flotteste vis, så har du chancen for at blive inspireret her. Nytår er nemlig årets sidste anledning til at gøre noget helt særligt ud af sig selv og makeuppen. På samme måde som din hverdagsmakeup skal nytårsmakeuppen ligeledes gøre, at du føler dig smuk og tilpas – blot med et ekstra strejf af shimmer. Årets sidste fest handler nemlig om at skrue ekstra op for glitter og glam samtidig med, at du føler dig tilpas i dit fulde glam look! Så læs med her og få inspiration til årets ultimative nytårsmakeup.

1. Glød til hud

Nytårsmakeuppen skal være smuk, glitrende og ikke mindst holdbar. Start derfor med at lægge en primer så du sikrer dig, at makeuppen ikke pludselig glider af under forretten. En god primer vil gøre, at makeuppen sidder, som du har lagt den fra start, og forbliver pæn hele natten. Denne primer, Matte Shine Control Perfecting Primer, fra ESTÉE LAUDER er et musthave til at skabe en silkeblød base, da den både er oliekontrollerende og reducerer shine.

Alt efter din huds behov, så kan du påføre en let foundation og concealer til at dække rødme, urenheder eller mørke rander. Fedter din hud i løbet af dagen, kan du med fordel også påføre lidt pudder i t-zonen, så du undgår, at dit skinnende ansigt tageralt opmærksomheden fra resten af makeuppen. Afslut med en fin blush for at give et friskt udtryk til kinderne eller en bronzer, der kan give lidt ekstra glød og varme til ansigtet i disse blege, kolde måneder.

2. Fyldige bryn

Du kan komme rigtig langt med flotte, vejplejede øjenbryn, da dine bryn både former og indrammer dit ansigt. Det er dog ikke alle, der har kraftige og fyldige bryn fra naturens side, derfor er det altid en god idé at bruge lidt makeup til at fremhæve og markere dem.

Brug derfor en god øjenbrynsblyant eller brynpudder, der matcher din brynfarve, til at give dine bryn mere fylde og form. Hvis du ønsker naturlige, fyldige øjenbryn, er Brow Artist Designer fra L'Oréal Paris den perfekte øjenbrynsblyant til dig, da den skaber et fint, blødt resultat – uden at virke for intens. Og især til nytår skal dine bryn sidde lige i skabet, så du kan være sikker på, at du ser knivskarp ud på alle billeder – også dem i dårlig belysning!

Lever dine bryn deres eget liv? Så kan vi varmt anbefale at bruge en bryngel til nytårsmakeuppen. En bryngel vil fikse dine pjuskede bryn, så du kan forme dem, som du ønsker. Og så undgår du også, at dine bryn blæser af, når fyrværkeriet sættes i gang!

3. Glitter og glam på øjnene

Øjenmakeuppen er der, hvor du kan give den helt gas med glitter, shimmer og glam. Et godt tip er at bruge en øjenlågsprimer, inden du påfører din øjenskygge. En primer vil sikre dig, at din øjenskygge holder hele natten og ikke sætter sig i de fine linjer.  

Denne øjenskyggepalette, Hypnose Palette Smokey Chic, fra Lancôme har fem af de fineste nytårsfarver i nuancer af sølv og glimmer, som er helt oplagt at bruge til nytår. Men alt hvad der sølv, glitrende og iøjnefaldende kan bruges på øjnene til årets sidste fest!

For at skabe øjenmakeuppen skal du bruge din pensel til at lægge en mat brun øjenskygge på øjenlåget og helt op til globelinjen. Du må gerne sikre dig, at farven er jævn og intens, så du skaber en fin bund for resten af øjenskyggen. Sørg for at blende farven ud, så overgangen bliver mere jævn og naturlig. Find derefter din palette frem med fine sølv- og glimmerfarver og påfør først en mørkere sølvøjenskygge på hele øjenlåget. Dup derefter en lysere sølv på midten af øjenlåget og en smule i øjenkrogen.

Du kan sagtens vælge at stoppe her ved blot at påføre en smule mascara. Dog ser vi nytår som den fest på året, der især skal piftes op med et par smukke, falske vipper! For at fuldende din øjenmakeup skal du starte med at påføre et let lag Supreme Lash Mascara, så dine naturlige vipper har lettere ved at blende ind med de falske.

Når det kommer til påsætningen af falske vipper, anbefaler vi, at du bruger Perfect Lash Adhesive Liner i sort, da den både fungerer som eyeliner og vippelim – og som bonus gør limlineren påsætningen af falske vipper langt nemmere! Til et elegant, festligt nytårslook er vipperne, Viva Glam, oplagt at bruge. Viva Glam skaber et dramatisk og glamourøst look, da den har en dobbelt volumen effekt og ekstra længde, der ikke kan andet end at misunde andre ved middagsbordet!

Sådan påfører du limlineren:

  • Step 1: Ryst produktet grundigt inden brug.
  • Step 2: Sørg for at dit øjenlåg er rent og oliefrit.
  • Step 3: Påfør lineren henover øjenlåget langs din vippekant ved hjælp af små strøg. Vi anbefaler 2-3 ‘swipes’. Sørg for at påføre lineren hele vejen langs vippekanten for at sikre, at vippebåndet på dine kunstige øjenvipper bliver siddende hele dagen.
  • Step 4: Vent 15-30 sekunder og placer Viva Glam på midten af din vippekant først for at sikre, at vipperne sidder korrekt. Tryk forsigtigt enderne af øjenvipperne mod vippekanten, så de sidder fast på lineren.

Vippetip: Hvis du vil sikre, at dine vipper sidder perfekt hele dagen, skal du påføre et lag af lineren på hver ende af vippebåndet på dine kunstige vipper, inden du påsætter dem.

4. Neutrale læber

Som tommelfingerregel indebærer et elegant, sammensat makeuplook enten, at der er fokus på øjne eller læber. Eftersom dette nytårslook har fokus på glitter og glam på øjnene, kan du passende bruge en neutral farve på læberne, så de ikke tager al opmærksomheden fra dine øjne.

Selvom læberne skal holdes neutrale, er valgmulighederne stadig mange! Ønsker du at skabe et velplejet, shiny look, skal du gå efter en lipgloss, der giver en smule farve og fylde. Denne lipgloss, Natural Lip Perfector, fra Clarins får læberne til at syne større og giver en naturlig, fin glans, der komplimenterer øjenmakeuppen til perfektion!

Foretrækker du derimod et matte look på læberne, er denne Liquid Matte Lipstick fra Anastasia Beverly Hills perfekt, da den skaber et feminint udtryk med et intenst finish.

Læs næste

5 essentielle makeup tips du bør kende
Sunday self-care med DUFF