Makeup tips

Step-by-step guide: Sådan lægger du en naturlig og bronzy brudemakeup

Step-by-step guide: Sådan lægger du en naturlig og bronzy brudemakeup
Nu nærmer den travle brudesæson sig snart igen. Så skal du stå brud eller være bryllupsgæst, skal du kigge med her. For du kan både spare tid og penge ved at lægge din egen makeup. En perfekt brudemakeup ser måske sværere ud, end det egentlig er. Men med de rette produkter og tips kan du selv lægge din smukke makeup til den store dag. Vi står derfor klar til at give dig vores bedste tricks til en nem og naturlig brudemakeup. Kig med her og få vores step-by-step guide til en bronzy brudemakeup, som ser brandgodt ud og holder hele dagen og aftenen!

På den store dag er der ingen tvivl om, at alt skal spille - lige fra makeup, hår og kjole til bordopdækning og menu. Det kunne helt sikkert være dejligt at læne sig tilbage på bryllupsdagen og overlade makeuppen til en professionel makeupartist. Men en smuk og naturlig brudemakeup behøver nødvendigvis ikke kræve professionelle hænder før, den sidder lige i skabet! Og kniber det måske med budgettet, kan du med fordel læse med her, hvor vi guider dig til, hvordan du med 8 nemme steps kan lægge makeuppen selv – både som brud eller gæst!

Se hvordan vi lægger en naturlig brudemakeup på Nadia fra DUFF-teamet, og få den gyldne opskrift på makeuppen nedenfor.


Step 1: Naturlige bryn

Start med at forme og markere dine bryn med en brynskygge eller en almindelig øjenskygge. Eftersom vi går efter et naturligt look, er det vigtigt, at du vælger en tone, som ikke afviger for meget fra din naturlige brynfarve.

Denne Brow Powder Duo fra Anastasia Beverly Hills skaber naturlige frem for optegnede bryn, da pudderet lægger sig smukt ind i brynene. Brynpudderet kan fås i ti forskellige farver, så du kan være sikker på, at du finder en tone, som matcher dine bryn. En god huskeregel er at følge brynets naturlige facon og bruge en lille skråpensel til at farve brynet.

Step 2: Gyldne og varme øjne

Næste step er at lægge en fin og gylden øjenskygge. Til en bryllupsmakeup er sarte farver, såsom champagne og bronzetoner, perfekte til at give en masse glød i øjnene. Du bør derfor undgå at påføre helt mørke eller skrigende farver på den særlige dag, så øjenmakeuppen ikke bliver for intens og dramatisk.

Den smukkeste og mest simple effekt skaber du, hvis du starter med at lægge en mat lysebrun øjenskygge på hele øjenlåget og op til globelinjen. Påfør farven med en stor øjenskyggepensel og blend godt ud for at undgå skarpe linjer. Find derefter en champagne, gylden eller bronzefarve frem og læg den på det midterste af øjenlåget, og foren de to øjenskygger ved at blende. Sørg for ikke at påføre bronzefarven for langt oppe på øjenlåget. Markér derefter dine øjne ved at påføre den samme matte lysebrune farve under øjet.

Denne øjenskyggepallette, Eye Shadow X9 Palette Amber Times Nine, fra Mac har de smukkeste matte- og shimmerfarver. Paletten har fine udvalgte brunlige og champagne nuancer, der passer perfekt til en elegant bryllupsmakeup.

Step 3: Fejlfri hud

Når du er tilfreds med din øjenmakeup, skal du derefter lægge en flot og naturlig base. For at sikre dig at din foundation ikke glider af eller sætter sig i de fine linjer i løbet af dagen, er det en god idé at påføre en foundation-primer i hele ansigtet først. Denne Superprimer - Universal Face Primer fra Clinique er perfekt til formålet! Det er en let, oliefri primer, der skaber et ideelt underlag til makeuppen. Som bonus farvekorrigerer den skønhedsfejl, forbereder huden til påføring af makeup og forlænger makeuppens holdbarhed.

Påfør derefter en foundation, som passer til din hudtype og hudtone, for at skabe en naturlig, ensartet base og et holdbart resultat. Udover din hudtone, er det godt at have din hudtype i mente, når du vælger din foundation på den store dag. Har du tør hud, er det en god idé at bruge en foundation, som fugter i løbet af dagen, så du undgår, at din foundation sætter sig i flager på huden. Har du derimod fedtet hud så gå efter en oliefri foundation, som holder din hud fin og mat. Brug en concealer til at dække eventuelle ujævnheder og rander under øjnene for en fejlfri finish.

Step 4: Glødende hud

Tyvstart lidt på din kulør ved at snyde dig til en solkysset hud med en bronzer. En bronzer er genial til en bryllupsmakeup, da den giver dig den perfekte glød og bringer lidt liv tilbage til ansigtet.

Vælge en bronzer som ikke er for mørk. Bronzeren skal derimod være i samme hudtone som din naturlige hud. Påfør bronzeren på de områder hvor solen naturligt ville ramme dit ansigt på en sommerdag - ved tindingerne, langs hårgrænsen i panden, næseryggen og øverst på æblekinderne – som vil bidrage til både at konturere dit ansigt og skabe et naturligt, glødende udtryk. Brug en stor, blød børste til påføringen, da det vil give et let og naturligt resultat. Undgå at vælge en bronzer med shimmer, så din hud ikke stjæler opmærksomheden fra dine gyldne, glitrende øjne.

Mineralize Skinfinish Natural fra MAC er et kompakt ansigtspudder, der giver et naturligt makeuplook med en mat finish. Bronzeren er perfekt til et bronzy look, da den efterlader huden med en flot og naturlig glød.

Step 5: Let eyeliner

Brug en brun eyelinerblyant til at optegne din nederste, våde vippekant. En brun eyeliner vil give lidt intensitet til øjet samtidig med, at den brune farve naturligt vil tone looket lidt ned.

Denne Eyeliner Pencil Brown fra Nilens Jord har en lækker, blød konsistens, som gør den nem at arbejde med. Eyelinerblyanten har en brun farve, der er perfekt til både at skabe smukke markerede og blide naturlige øjne.

Step 6: Prep vipperne

Næste step er at preppe dine vippe. Start med at bukke dine vipper med DUFFs Eyelash Curler, som giver et smukt buk, der holder hele dagen. Vores øjenvippebukker er designet til at fange selv de yderste øjenvipper og efterlader et smukt og dramatisk buk. Brug derefter Supreme Lash Mascara i sort til at påføre et let lag, som vil gøre det lettere at blende dine naturlige vipper ind med de falske. Vores mascara har fået et nyt feminint udtryk, hvor vi desuden også har opdateret formularen, så den nu har en mere cremet konsistens. Dog har vi selvfølgelige ikke rørt ved de vippeforstærkende ingredienser, der bidrager til at separere, forlænge og løfte hver enkel vippestrå!

Step 7: Nude læber

På bryllupsdagen er det særdeles vigtigt, at din læbestift holder til både kys, mad og latter. Derfor er et af de vigtigste produkter til et holdbart læbe-look en lipliner, der sørger for at holde læbestiften på plads. Brug en nude lipliner i samme farve som din læbestift. Har du ikke en lipliner, der matcher din læbestift, kan du vælge en, der har samme farve som dine naturlige læber. Ønsker du et meget holdbart resultat, skal du bruge liplineren på hele læben og ikke kun på læbekanten.

Når du har tegnet læberne op, skal du påføre en nude læbestift i en fin, sart farve, som giver et flot og diskret farvespil på læberne med et naturligt udtryk. Denne læbestift fra Mac er perfekt til formålet! Læbestiften har en mat finish, men giver en masse intensitet og struktur til dine læber. Desuden sikrer den, at dine læber holder til det meste under den store dag, da farven holder længe uden at krakelere eller tørre ind!

Step 8: Flirtende bambi-øjne

Det sidste der skal til for at fuldende en elegant og smuk bryllupsmakeup er falske øjenvipper! Når det kommer til påsætningen af falske vipper til dette look, anbefaler vi, at du bruger DUFFs vippelim i hvid, da den bliver transparent, når den tørrer - hvilket giver et langt mere naturligt udtryk. Desuden er limen også skånsom mod dine naturlige og falske vipper!

Til dette naturlige og bronzy look har vi valgt vipperne Goal Digger. Goal Digger skaber et flirtende bambi-lignende vippelook, da dens runde vippeform, med længere vippestrå mod midten af båndet, giver en illusion af større, blanke øjne. Vipperne er medium glam, som egner sig perfekt til en festlig men naturlig brude- eller bryllupsmakeup. Dens flirtende udtryk kan derfor ikke andet end at misunde andre ved bryllupsbordet!

Er du i tvivl om, hvordan man påsætter falske øjenvipper? Så læs med her.

Og voilà, så har du opskriften på en bronzy makeup, som både kan bæres af brud eller bryllupsgæst!

Læs næste

serum
Ny lancering: Sådan skaber du fire nude makeuplooks med Nude Lash Collection