Beauty

Tips til de kolde måneder: Sådan opnår du en sund og smuk hud

serum
I de kolde måneder er din hud på hårdt arbejde. Kold vind, frostgrader og mørke morgener har al sammen en betydning for både din hud og makeup. Vi kender det alle sammen – tør, skallende hud, og en afslørende foundationkant, der viser, at du i god tro lagde din makeup, før solen overhovedet var stået op. 

Hvis du gerne vil styre udenom de værste makeupkriser, kan du med fordel læse med her, hvor vi giver dig 5 tips til, hvordan du kommer igennem de kolde måneder med en flot, glødende hud.

1. Invester i en skrubbecreme

Det kan virke underligt at eksfoliere din hud om vinteren, når det er der, huden er mest sårbar. Dog er det faktisk godt for din hud, da en skrubbecreme gør huden stærkere og mere modstandsdygtig. En god skrubbecreme bidrager nemlig til, at du fjerner de døde hudceller og renser porerne. Det giver en sundere og smukkere hudoverflade med færre bumser og mindre uren hud. Vigtigst af alt sikrer en skrubbecreme, at dine serummer og cremer absorberes og trænger godt ind i huden – hvilket præcist er, hvad din hud har brug for i de kolde måneder.

Undgå dog at eksfoliere for ofte, da du kan risikere, at din hud bliver mere tør og rød. Det anbefales derfor typisk at bruge skrubbecremen 1-2 gange om ugen.

Denne skrubbecreme fra Matas er uden parfume og velegnet til alle hudtyper. Skrubbecremen fjerner døde hudceller og stimulerer huden. Desuden er skrubbekornene naturlige, små bambuskorn, der er nænsomme mod huden. En skrubbecreme er bestemt et must i de kolde måneder – da du vedligeholder en glødende, sund hud, som er den perfekte base for din makeup.

2. Vælg en fed creme

Mange bruger ofte en let fugtighedscreme om sommeren, hvor huden på samme måde ikke er udsat for kulde og blæst. Tør hud kan nemlig resultere i ujævnheder og skællende hud, og selvom makeup kan meget, kan den ikke alt. Det er derfor helt essentielt, at du sørger for at pleje din hud med masser af fugt. Du bør derfor overveje at skifte din creme ud med en federe creme om vinteren for at sikre dig, at du får den rette fugt og pleje.

Har du endnu ikke skaffet dig en lækker fugtgivende creme, er denne dagcreme fra Beauté Pacifique et oplagt valg. Cremen er perfekt til normal/kombineret hud, og så er den fyldt med Squalane, som fastholder fugtniveaet i mange timer, og anti-oxidanter som beskytter huden mod for tidlig aldring.

Du kan endda overveje at supplere din hudplejerutine med et par dråber ansigtsolie for ekstra beskyttelse, eller endda påføre et serum under din federe dagcreme. Dette serum fra The Ordinary er en fugtgivende og beskyttende formel med hyaluronsyre – som uden lige er noget din hud har brug for til hver en tid!

3. Snyd dig til naturligt lys

Det kan være noget af en udfordring at lægge makeup uden dagslys. De mørke vintermåneder, hvor solen endnu ikke er stået op, gør makeuprutinen meget mere indviklet. For dårligt lys er hovedårsagen til, at man ikke spotter den kraftige foundationkant, mascara på øjenlåget eller den overdrevene blush, som man i farten forhåbningsfuld lagde som sit sidste touch.

Vi kan desværre ikke bede til solguderne om at ændre på dagslyset. Den bedste løsning er derfor at investere i et spejl med LED lys. Ikke nok med at det er praktisk, så undgår du også at få en træls overraskelse efter, du er kommet ud ad døren.

Vores LED lys har et kraftig og naturligt lys, og desuden har den to indbyggede spejle og en powerbank – det er virkelig den bedste gave til dig selv, også selvom foråret er ved at nærme sig!

4. Undgå for meget pudder

Vi kan ikke sige det nok – den lave temperatur, vind og vejr har en hård effekt på huden. Og en måde at undgå at din makeup ikke samler sig i de tørre plamager er simpelthen ved at holde tilbage med pudderen. For meget pudder gør aldrig godt, da det også kan få huden til at se træt og kedelig ud.

Bevar i stedet den flotte glød med en fugtgivende BB creme eller CC creme, der giver en let og diskret dækning. En BB creme som varmt kan anbefales er denne fra Shiseido, der med sin naturlige dækkeevne giver din hud en mere ensartet nuance og samtidig beskytter mod skadelige UV-stråler med SPF 30. 

5. På med solcremen

Selvom der er mindre sollys om vinteren, skal du stadig beskytte din hud. Om solen gemmer sig eller ej, bør du altid overveje at bruge en solcreme, som er specielt egnet til ansigtet. Hud og læber har altid brug for ekstra beskyttelse, så lad dig ikke snyde af de mørke dage!

Det oplagte valg er selvfølgelig at finde enten en dagcreme eller en BB creme med solbeskyttelse, så du undgår at påføre for mange produkter på huden. Men leder du efter en lækker og effektiv solcreme til ansigtet, så er denne fra La Roche-Posay perfekt til tør og følsom hud.

 

Læs næste

makeuptrends
brudemakeup